Da vi nå har fersk førstehånds erfaring om å etablere et nytt selskap i Hviterussland, kan vi trygt si at prosessen er ganske enkel og smertefri. De hviterussiske myndighetene har gjort mye for å forbedre investeringsforholdene de siste årene, blant annet arbeidet med å kutte bort noen av det tapet som er involvert i å starte bedrifter. I dag er det ingen grunn for utenlandske investorer å føle at håndtering av lokalt byråkrati ville være en negativ faktor som påvirker investeringsbeslutningen.

Hviterusslands betydning for europeisk virksomhet har vokst de siste årene, da den er geografisk posisjonert som et viktig veipunkt mellom mange europeiske og CIS-markeder. I dag er landet spesielt interessant for utenlandske investorer som opererer innen logistikk og IT. Et eksempel på muligheter i IT er Great Stone-investeringsparken i nærheten av Minsk, hvor investorer nyter redusert skatt og økt brukervennlighet. Parken er et felles hviterussisk-kinesisk prosjekt og har allerede tiltrukket seg titalls investorer, ikke bare fra Kina, men blant annet fra Russland, Australia, USA og Tyskland.
Hvis du allerede har virksomhet i Hviterussland eller er interessert i å investere, ikke nøl med å kontakte Tuomas direkte.

Kontaktinformasjon:
Tuomas M. PukkalaAdministrerende direktør
Tuomas.pukkala@leinonen.eu
+380 67 249 75 67